Bløde fulkornsboller med hytteost og Guld Danbo top

Hytteboller
Hejmmebagte boller med hytteost og Guld Danbo top, som giver en svampet krumme og en dejlig smag af smeltet ost.
Hytteosten holder bollerne gode i flere dage, hvilket gør dem særligt gode til madpakken.
- Kategori: Bagværk
- Ostetype: Hytteost, Danbo
- Antal personer: 6
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 1t 15min
- Tilberedning: 1t
- Samlet tidsforbrug: 2t 15min
Ingredienser
Det skal du bruge (12 stk)
350 g lunken vand
30 g gær
100 g Mammen hytteost
2 æg (1 til dejen, 1 til at pensle med)
200 g groft speltmel
200 g sigtet speltmel
100 g hvedemel
10 g salt
25 g blødt smør
100 g Mammen Guld Danbo
Sådan gør du
Kom vand og gær i en skål. Rør gæren til den er opløst
Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt
Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende
Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen
Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter
Del dejen i 12 stk. og form hver dej-portion til en bolle
Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
Lad bollerne hæve i 45 minutter
Tænd ovnen på 220 grader over/under varme
Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet Mammen Guld Danbo
Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne
Afkøl på en rist før servering
Velbekomme!
Tips og tricks
Bollerne er perfekte til madpakken.
Opbevares på køl.
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved MAMMEN Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!