Skip to content
mammen

Bløde fulkornsboller med hytteost og Guld Danbo top

Boller GULD

Hytteboller

Hejmmebagte boller med hytteost og Guld Danbo top, som giver en svampet krumme og en dejlig smag af smeltet ost. 

Hytteosten holder bollerne gode i flere dage, hvilket gør dem særligt gode til madpakken.

  • Kategori: Bagværk
  • Ostetype: Hytteost, Danbo
  • Antal personer: 6
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 1t 15min
  • Tilberedning: 1t
  • Samlet tidsforbrug: 2t 15min

Ingredienser

Det skal du bruge (12 stk)

  • 350 g lunken vand

  • 30 g gær

  • 100 g Mammen hytteost

  • 2 æg (1 til dejen, 1 til at pensle med)

  • 200 g groft speltmel

  • 200 g sigtet speltmel

  • 100 g hvedemel

  • 10 g salt

  • 25 g blødt smør

  • 100 g Mammen Guld Danbo

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål. Rør gæren til den er opløst

  2. Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt

  3. Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende

  4. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen

  5. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter

  6. Del dejen i 12 stk. og form hver dej-portion til en bolle

  7. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir

  8. Lad bollerne hæve i 45 minutter

  9. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme

  10. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet Mammen Guld Danbo

  11. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne

  12. Afkøl på en rist før servering

  13. Velbekomme!

Tips og tricks

Nyd de nybagte boller med et godt lag smør og en skive Mammen Guld - Ost med ost på, så bliver det ikke bedre. 

Bollerne er perfekte til madpakken. 

Opbevares på køl. 

Kommentarer