Skip to content
mammen

Svampet mandelkage

Svampet mandelkage-1

Svampet mandelkage

Let og lækker, svampet mandelkage, der kan anvendes til mange lejligheder. En hyggelig eftermiddag, som let dessert med friskpisket fløde eller vaniljeis og sæsonens friske bær eller frugt.
  • Kategori: Bagværk
  • Ostetype: Hytteost
  • Antal personer: 8
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 20min
  • Tilberedning: 30min
  • Samlet tidsforbrug: 50min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 110 g hvedemel

  • 110 g mandelmel

  • 1 tsk bagepulver

  • 4 æg

  • 150 g sukker

  • 100 g hytteost

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader og på over/under-varme 

  2. Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen

  3. Del æggene i hvider og blommer

  4. Pisk hviderne stive og hæld langsomt sukkeret i under piskningen. Når æggehvider og sukker er pisket stift og luftigt, så tilsættes æggeblommer én ad gangen, mens der stadig piskes. 

  5. Vend nu melblandingen forsigtigt i. Vend nu hytteosten forsigtigt i dejen

  6. Kom et stykke bagepapir i formen og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 25-35 minutter

  7. Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke i midten af kagen – der skal sidde fugtige kagekrummer på, men ikke våd dej.

  8. Afkøl kagen og nyd

Tips og tricks

Smid en eventuel rest i fryseren, så er der lidt lækre rester, når sukkertrangen melder sig ;o)

Sørg for at pakke kagen godt ind, så den ikke bliver tør.

Kommentarer