Skip to content
mammen

Cheesecake med vaniljehytteost

Cheesecake1

Lynhurtig cheesecake med vaniljehytteost

Lynhurtig cheesecake med meget få ingredienser! Det bliver ikke nemmere og det bliver næppe mere lækkert end denne fantastiske cheesecake. 

  • Kategori: Dessert
  • Ostetype: Hytteost
  • Antal personer: 8
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 30min
  • Tilberedning: 2t
  • Samlet tidsforbrug: 2t 30min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 260 g Bastognekiks

  • 100 g smør

Ostecreme

  • 4 blade husblas

  • 450 g vaniljehytteost

  • 1/4 liter fløde

  • 80 g flormelis

  • 1 citron, saften heraf

Pynt

  • F.eks. 200 g blandede bær

Sådan gør du

  1. Blend kiksene fint

  2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmuldret 

  3. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og bagepapir eller kageplast rundt i kanten

  4. Fordel kiksen på hele bunden og tryk det godt sammen

  5. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand

  6. Kom Mammen vaniljehytteost i en blender til det er glat og ensartet - vær tålmodig, det opnår en helt enestående konsistens. 

  7. Pisk fløden let

  8. Kom den blendet hytteost i en skål og sigt flormelis i 

  9. Tilsæt citronsaft og rør det sammen 

  10. Vrid husblas for vand og smelt det forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom 3 spsk. fløde i husblassen og rør det sammen. Fortsæt indtil 1/3 af fløden er rørt i gryden med husblas

  11. Vend nu blandingen med husblas og fløde sammen med den resterende fløde i skålen.

  12. Rør det forsigtigt sammen med hytteost-cremen og fordel det på kiksebunden.

  13. Stil cheesecaken i fryseren i minimum et par timer. Tø op før servering. 

  14. Pynt med friske bær og nyd!

Tips og tricks

Kagen kan let forberedes en dag eller to i forvejen, så er det let at tø den op og blot pynte den inden servering.

Kommentarer