Skip to content
mammen

Frisk citronmåne

Citronmåne

Frisk citronmåne med hytteost

Prøv vores friske og superlækre klassiske citronmåne med hytteost.

Kagen er svampet og smager helt fantastisk, da syren fra citroner blandet med den søde glasur giver en perfekt balance.

  • Kategori: Bagværk
  • Ostetype: Hytteost
  • Antal personer: 6
  • Forberedelsestid: 15min
  • Tilberedning: 45min
  • Samlet tidsforbrug: 1t

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 120 g smør

  • 200 g sukker

  • 2 æg

  • 2 citroner

  • 200 g hytteost

  • 175 g mel

  • 1 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis

  • Saft fra 1 citron

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader

  2. Smelt smørret og lad det køle af

  3. Pisk æg og sukker til en luftig masse - hellere pisk for meget end for lidt

  4. Riv skallen fra de to citroner og pres saften

  5. Blend hytteosten med en stavblender og pisk herefter den blendede hytteost med halvdelen af saft og skal fra den ene citron i æggemassen (gem den anden til glasur og pynt)

  6. Sigt mel og bagepulver og vend det i massen

  7. Tilsæt det afkølede smør

  8. Hæld kagedejen i en rund, smurt springform

  9. Bag kagen ved 180 grader varm luft i 40-50 minutter - tjek efter 40 minutter, om kagen er færdig

  10. Tag kagen ud af ovnen, når den er færdig. Lad kagen køle af på bagerist

  11. Rør glasur sammen og fordel på kagen

  12. Drys med revet citron og nyd den!

Tips og tricks

Kommentarer