Æblecrumblekage med flødeskum/hytteost topping
Nem og lækker Æblecrumblekage med fløde og MAMMEN hytteost.
En superlækker dessert til festen eller en hyggelig eftermiddag.
- Kategori: Dessert
- Ostetype: Hytteost
- Antal personer: 6
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 25min
- Tilberedning: 45min
- Samlet tidsforbrug: 1t 15min
Ingredienser
Det skal du bruge
Æblebund
650 g Æbler
1 spsk kanel
1 spsk sukker
Korn fra en halv vaniljestang
Smør til at smøre dit ildfaste fad
Crumble
150 g havregryn
100 g hvedemel
30 g finthakkede mandler
70 g sukker
150 g smør
1 tsk kanel
Korn fra en halv vaniljestang
Hytteost topping
2 dl fløde
400 g Mammen hytteost
2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Skær æblerne i fine tern
Bland æbletern, vaniljekorn(fra en halv vaniljestang), sukker, kanel og kardemomme sammen i en skål
Smør dit ildfastefad - ca. 28 cm i diameter
Fordel æbleblandingen i det ildfastefad
Bland mel, sukker, mandler, kanel, vaniljekorn og havregryn i en skål
Smørret smuldres i skålen og blandes med de tørre ingredienser til du får en let smuldret krumme.
Fordel crumblen over fadet med æblerne
Æblecrumlekagen bages i 45 minutter
Tilfør vaniljesukker til fløden - Smag til undervejs, og tilføj evt. mere, hvis du vil have den mere sød.
Pisk flæde til en let flødeskum
Blandforsigtigt sammen med hytteosten
Server på toppen af den friskbagte æblecrumble
Velbekomme!
Tips og tricks
Æblecrumblen er også lækker med anden frugt: prøv f.eks. med pærer, blommer eller rabarber
Kommentarer
Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved Mammen Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!