TangeSø-tærter med asparges

Opskriften dufter af forår og så passer den fantastisk ind på påskebordet! 

Antal personer:

4

Pers.

Kost:

Vegetarisk

Forberedelsestid:

20 minutter

Tilberedning:

10 minutter

Samlet tidsforbrug:

30 minutter

Kategori:

No items found.

Ostetype:

Hytteost

Ingredienser

4 tsk. olivenolie 

300-400 g asparges

 ⅛ teskefuld salt 

1 firkantet tærtedejsplade optøet

2 ark Filodej 

100 g hytteost

1 tsk. dijonsennep

150 g Tangesø ost 

1 ½ spsk. citronsaft

Sådan gør du

Forbered asparges

Forvarm ovn til 180 grader.

Dryp 2 teskefulde olivenolie på en mellemstor eller stor bageplade. 

Læg asparges på og drys med salt og vend, indtil de er dækket af olie og salt. Rist asparges i 5 minutter.

Tag ud af ovnen og lad dem køle af

Hold ovnen tændt ved 180 grader. 

 

Lav dejen klar

Beklæd en stor bageplade med bagepapir.

Placer den firkantede tærtedej på bagepladen og fordel en teskefuld oliven olie over den. Put derefter 1 ark filodej oven på din tærtedej, og put en teske olie henover. Gentag dette med det andet lag filodej, slut af med at fordele en teske olie henover dejen.

 

Lav rektangler 

Skær i 6 lige rektangler, cirka 10 x 15 cm 

Fordel dej rektanglerne rundt på den bagepapirbeklædte bageplade, så der er lidt mellemrum imellem dem.

Skær en 1 cm ramme rundt om kanterne af hver tærte, og pas på ikke at skære gennem dejen. 

 

Lav og fordel fyld

Blend hytteosten og bland med dijonsennep.

Fordel 2 teskefulde af blandingen på det indre rektangel .

Skær stykkerne af Tangesø ost i tynde skiver

Fordel osten ovenpå hytteosten på hver tærte. 

Læg 2-3 asparges ovenpå hver.

 

Bagtærterne

Bag tærterne i 10-12 minutter, eller indtil dejen er hævet op, og osten er boblende og gyldenbrun i kanterne. 

 

Anret

Tag tærterne ud af ovnen og pres eller dryp med citronsaft. 

 

Serveringsforslag 

Lad tærterne køle af, indtil de er behagelige at røre ved og server med lidt peber drysset henover. 

Tips og tricks

No items found.