Mac & cheese

Antal personer:

6

Pers.

Kost:

No items found.

Forberedelsestid:

Tilberedning:

Samlet tidsforbrug:

45 min.

Kategori:

Aftensmad

Ostetype:

Hytteost

Ingredienser

600 gr. udbenet kyllinge overlår.

400 gr. pasta 

 

Til saucen.

200 gr. modnet havartiost fra Mammen 
200 gr. tange sø ost fra Mammen
400 gr. 1,2% eller 4% hytteost fra Mammen 
1 L. skummetmælk 
3 spsk. smør 
3 spsk. mel 
Salt og peber 
1 knsp. Muskatnød 
100 gr. rasp 

Sådan gør du

Fjerne skind og sener fra overlåret.

Kom lårene på en bageplade.

Pensel lår med lidt olie og krydder med salt.

Bag i 10 min ved 185 grader varmluft. 
tag lårene ud.
Skær lårene ud i skiver og hak dem let, så den kan komme i sovsen. 


Riv ostene groft, men gem lidt til topping, Klargør alle de øvrigeingredienser. 

Sæt pasta over og koge. 

Varm 3 spsk. smør i en gryde til det er smeltet.

Tilsæt 3 spsk. hvedemel.

Bland med piskeris til en samlet masse. Lad det varme op tildet dufter af nødder.

Tilsæt mælk lidtefter lidt til konsistensen er let cremet.

Lad den varme igennem i 5 min. 
Den må godt være lidt tynd, da der skal meget ost og kylling samt pasta.

Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Tilsæt revet modnet havarti.

Tilsæt revet tange sø ost.

Tilsæt hytteosten og rør det hele sammen.

blend saucen så den bliver cremet. 

Tilsæt kylling i tern og kogt pasta , Vend det hele sammen. 

Smør et ildfast fad. Hæld Mac and cheese sovsen over i. Dæk toppen medresterende tange sø ost og rasp. 

Bag ved 190 grader varmluft i 10-15 min til gylden på toppen. 

Tips og tricks

No items found.
No items found.