Antal personer:
4
Pers.
Kost:
Forberedelsestid:
15 minutter
Tilberedning:
25 minutter
Samlet tidsforbrug:
40 minutter
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
- 200 g friske champignoner
- 2 spsk. olivenolie ellersmør (til stegning)
- 1 dl honning
- 1 dl eddike
- 0,5 dl vand
- 1 spsk. chili flager
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 tsk salt
- Friskkværnet sort peber
- 1 laurbærblad
- Et par stilke frisk timian
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
Rens champignonerne:
Tør champignonerne af med en ren klud eller børst snavs væk.
Steg champignonerne:
Varm olivenolie eller smør op i en stor pande. Steg champignonerne ved høj varme, så de får farve og slipper noget af deres væske. Rør ikke for meget, så de kan karamellisere. Tag dem af varmen, når de er gyldne, og sæt dem til side.
Lav lagen:
I en gryde blandes honning, eddike, vand, chili, hvidløg, salt, peber og timian. Bring lagen i kog og lad den småsimre i 2-3 minutter.
Sylt champignonerne:
Tilsæt de stegte champignoner til den varme lage, og lad dem simre i yderligere 5 minutter, så smagen trænger ind.
Fyld på glas:
Hæld champignonerne og lagen i et steriliseret glas eller skål. Sørg for, at lagen dækker champignonerne helt. Lad dem køle af, inden de sættes i køleskabet.
Lad dem trække:
De syltede champignoner er bedst efter at have trukket i mindst 12 timer, men kan også nydes samme dag.
Serveringsforslag:
Skær 4 skiver frygtløs og top med en syltet champignon eller to og pynt med lidt grønt.
Velbekomme :-)