FRYGTLØS Daneblu og figenkompot

Her er opskriften på den lækreste figenkompot, der er kogt på portvin og varme krydderier. Kompotten smager helt fantastisk til vores cremede og smagfulde danablu, Frygtløs eller vores fastmodnede ost, Henrykt.

Antal personer:

4

Pers.

Kost:

Vegetarisk

Forberedelsestid:

15min

Tilberedning:

15min

Samlet tidsforbrug:

30min

Kategori:

Ostetapas

Snacks

Ostetype:

Danablu

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 250 g tørrede figner
  • 150 g portvin
  • 140 g vand
  • 2 spsk honning
  • 1 stang kanel
  • 2 anis-stjerner
  • 1/2 appelsin, skal og saft herfra

Sådan gør du

  1. Skær stilk og bund fra fignerne
  2. Skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde
  3. Tilsæt alle ingredienserne
  4. Lad det hele simre i ca. 15 minutter til fignerne er møre og det meste af væsken er fordampet
  5. Kom din figenkompot i et skoldet glas med låg
  6. Server og nyd - Velbekomme!

Tips og tricks

En sprød kiks med vores Danablu, Frygtløs, er det perfekte match til den søde figenkompot. Her kan vi anbefale vores sprøde HENRYKT-kiks. Find opskriften her Kompotten opbevares på køl i 2-3 uger.