Cheesecake med vaniljehytteost

Lynhurtig cheesecake med meget få ingredienser! Det bliver ikke nemmere og det bliver næppe mere lækkert end denne fantastiske cheesecake.

Antal personer:

8

Pers.

Kost:

Vegetarisk

Forberedelsestid:

30min

Tilberedning:

2t

Samlet tidsforbrug:

2t 30min

Kategori:

Dessert

Ostetype:

Hytteost

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 260 g Bastognekiks
  • 100 g smør

Ostecreme

  • 4 blade husblas
  • 450 g vaniljehytteost
  • 1/4 liter fløde
  • 80 g flormelis
  • 1 citron, saften heraf

Pynt

  • F.eks. 200 g blandede bær

Sådan gør du

  1. Blend kiksene fint
  2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmuldret
  3. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og bagepapir eller kageplast rundt i kanten
  4. Fordel kiksen på hele bunden og tryk det godt sammen
  5. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand
  6. Kom Mammen vaniljehytteost i en blender til det er glat og ensartet - vær tålmodig, det opnår en helt enestående konsistens.
  7. Pisk fløden let
  8. Kom den blendet hytteost i en skål og sigt flormelis i
  9. Tilsæt citronsaft og rør det sammen
  10. Vrid husblas for vand og smelt det forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom 3 spsk. fløde i husblassen og rør det sammen. Fortsæt indtil 1/3 af fløden er rørt i gryden med husblas
  11. Vend nu blandingen med husblas og fløde sammen med den resterende fløde i skålen.
  12. Rør det forsigtigt sammen med hytteost-cremen og fordel det på kiksebunden.
  13. Stil cheesecaken i fryseren i minimum et par timer. Tø op før servering.
  14. Pynt med friske bær og nyd!

Tips og tricks

Kagen kan let forberedes en dag eller to i forvejen, så er det let at tø den op og blot pynte den inden servering.

No items found.