Antal personer:
4
Pers.
Kost:
No items found.
Forberedelsestid:
25 minutter
Tilberedning:
20 minutter
Samlet tidsforbrug:
45 minutter
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
Til blinis-dejen:
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 100 g hytteost
- 2-3 spsk. hakket frisk dild
- 1 dl mælk
- Olie til stegning
Topping:
- 100 gr. Hytteost
- 100 gr laks dampet eller røget
- 4 stk. dampede grønne asparges
- 4 kviste dild
- Salt og peber
Sådan gør du
Lav dejen
- I en skål blandes mel, bagepulver og salt.
- I en anden skål piskes æggene sammen. Tilsæt hytteost og mælk, og rør det sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt de tørre ingredienser til ægge- og hytteostblandingen, og rør, indtil dejen er jævn.
- Vend den hakkede dild i dejen. Hvis dejen virker for tyk, kan du tilsætte lidt mere mælk.
Steg blinis:
- Varm en pande op ved middel varme og steg i lidt olie.
- Læg små portioner dej på panden (ca. 2 spsk. per blinis) og form dem til små, tykke pandekager.
- Steg blinisene i 1-2 minutter på hver side, indtil de er gyldne og faste. Gentag, indtil al dejen er brugt.
Servering:
- Server blinisene varme med topping lavet af rørt hytteost med røget laks eller dampet laks og frisk dild samt en lille grøn asparges.
Tips og tricks
Info: Hytteosten gør blinisene saftige og lette.