Blinis med hytteost og hakket dild

Blinis lavet på hytteost giver de lækreste saftige og lette blinis! Prøv dem her med en skøn topping med laks, hytteost og asparges

Antal personer:

4

Pers.

Kost:

No items found.

Forberedelsestid:

25 minutter

Tilberedning:

20 minutter

Samlet tidsforbrug:

45 minutter

Kategori:

Forret

Snacks

Ostetype:

Hytteost

Ingredienser

Til blinis-dejen:

  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 100 g hytteost
  • 2-3 spsk. hakket frisk dild
  • 1 dl mælk
  • Olie til stegning

Topping:

  • 100 gr. Hytteost
  • 100 gr laks dampet eller røget
  • 4 stk. dampede grønne asparges
  • 4 kviste dild
  • Salt og peber

Sådan gør du

Lav dejen

     
  1. I en skål blandes mel, bagepulver og salt.
  2.  
  3. I en anden skål piskes æggene sammen. Tilsæt hytteost og mælk, og rør det sammen til en ensartet masse.
  4.  
  5. Tilsæt de tørre ingredienser til ægge- og hytteostblandingen, og rør, indtil dejen er jævn.
  6.  
  7. Vend den hakkede dild i dejen. Hvis dejen virker for tyk, kan du tilsætte lidt mere mælk.
  8.   

Steg blinis:

     
  1. Varm en pande op ved middel varme og steg i lidt olie.
  2.  
  3. Læg små portioner dej på panden (ca. 2 spsk. per blinis) og form dem til små, tykke pandekager.
  4.  
  5. Steg blinisene i 1-2 minutter på hver side, indtil de er gyldne og faste. Gentag, indtil al dejen er brugt.
  6.   

Servering:

     
  1. Server blinisene varme med topping lavet af rørt hytteost med røget laks eller dampet laks og frisk dild samt en lille grøn asparges.
  2.  

Tips og tricks

Info: Hytteosten gør blinisene saftige og lette.

No items found.
No items found.