Antal personer:
4
Pers.
Kost:
Forberedelsestid:
15 minutter
Tilberedning:
8-10 minutter
Samlet tidsforbrug:
25 minutter
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
- 4 skiver rugbrød
- 4 skiver skipper stærk
- ½ dl brøndkarse skud
Ingredienser til syltet Hokkaido til 4 personer:
- 500 g Hokkaido-græskar
- 2,5 dl eddike
- 2,5 dl sukker
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 laurbærblade
- 5 hele peberkorn
- 2 cm frisk ingefær
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
Forbered græskar.
Vask Hokkaido-græskar grundigt.Skrællen beholdes.
Skær græskar over, fjernkernerne, og skær det i lange tynde strimler på mandolinjern ca.1/2 mm. Tykke.
Lav lagen:
I en gryde blandes eddike,sukker, vand og salt.
Tilsæt krydderierne:laurbærblade, peberkorn, skiver af frisk ingefær.
Bring lagen i kog, og lad densmåkoge i 5 minutter, så krydderierne afgiver smag.
Kog græskarstykkerne:
Tilsæt græskarstrimlerne til denvarme lage, og lad dem simre i 2-3 minutter, indtil de begynder at blive møre,men stadig holder formen.
Fyld på glas:
Hæld græskarstykkerne og denvarme lage i steriliserede glas. Sørg for, at lagen dækker græskarstykkernehelt.
Luk glassene tæt med låg.
Afkøl og opbevar:
Lad glassene køle af vedstuetemperatur, inden de sættes i køleskabet.
De syltede græskar kan spises med det samme
Serveringsforslag:
Skær en skive rugbrød og læg en god stor skive skipper stærkpå, top med et par strimler
Syltet Hokkaido og lidt brøndkarse.