Rugbrødshapser med Skipper Stærk og syltet Hokkaido

Er du til stærk ost og vil gerne forsøge med et nyt lækkert tvist? 

Antal personer:

4

Pers.

Kost:

No items found.

Forberedelsestid:

15 minutter

Tilberedning:

8-10 minutter

Samlet tidsforbrug:

25 minutter

Kategori:

Frokost

Snacks

Ostetype:

Danbo

Ingredienser

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 skiver skipper stærk
  • ½ dl brøndkarse skud

Ingredienser til syltet Hokkaido til 4 personer:

  • 500 g Hokkaido-græskar 
  • 2,5 dl eddike 
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • 2 cm frisk ingefær 

Sådan gør du

Fremgangsmåde: 

Forbered græskar.

Vask Hokkaido-græskar grundigt.Skrællen beholdes.

Skær græskar over, fjernkernerne, og skær det i lange tynde strimler på mandolinjern ca.1/2 mm. Tykke.

Lav lagen:

I en gryde blandes eddike,sukker, vand og salt.

Tilsæt krydderierne:laurbærblade, peberkorn, skiver af frisk ingefær.

Bring lagen i kog, og lad densmåkoge i 5 minutter, så krydderierne afgiver smag.

Kog græskarstykkerne:

Tilsæt græskarstrimlerne til denvarme lage, og lad dem simre i 2-3 minutter, indtil de begynder at blive møre,men stadig holder formen.

Fyld på glas:

Hæld græskarstykkerne og denvarme lage i steriliserede glas. Sørg for, at lagen dækker græskarstykkernehelt.

Luk glassene tæt med låg.

Afkøl og opbevar:

Lad glassene køle af vedstuetemperatur, inden de sættes i køleskabet.

De syltede græskar kan spises med det samme

Serveringsforslag: 

Skær en skive rugbrød og læg en god stor skive skipper stærkpå, top med et par strimler

Syltet Hokkaido og lidt brøndkarse.

Tips og tricks

No items found.
No items found.