Antal personer:
4
Pers.
Kost:
Forberedelsestid:
10 minutter
Tilberedning:
20 minutter
Samlet tidsforbrug:
30 minutter
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
8 stk. brunkager
200 gr. Delikat blåskimmel fra Mammen
1 dl. Friske ribs
8 stk. ærtespire kviste til pynt.
Ingredienser til havtorn sirup:
200 g frosne havtorn
200 g sukker (ca. 2 dl)
2 dl vand
Sådan gør du
Fremgangsmåde:
Forbered havtornene:
Tag de frosne havtorn ud af fryseren og lad dem tø en smule op.
Kog havtorn og vand:
Kom havtornene og vandet i en gryde. Bring det i kog ved middel varme, og lad det simre i ca. 10 minutter. Dette frigiver saften fra bærrene.
Si blandingen:
Hæld blandingen gennem en finmasket si eller et klæde for at fjerne kerner og skind, så du kun har saften tilbage. Pres let på bærrene med bagsiden af en ske for at få mest mulig saft ud.
Tilsæt sukker:
Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt sukkeret. Rør rundt, mens det langsomt varmes op, indtil sukkeret er helt opløst.
Kog til sirup:
Lad blandingen småkoge i yderligere 5-10 minutter, eller indtil den har en let sirupsagtig konsistens. Husk, at siruppen bliver tykkere, når den køler af.
Afkøl og opbevar:
Hæld siruppen på en ren flaske eller glas, og lad den køle af. Opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i 1-2 uger.
Serveringsforslag:
Fordel delikat på de 8 brunkager og hæld en lille smule havtorn sirup over.
Pynt med friske ribs og en lillekvist ærtespire.
velbekomme .