Skip to content
mammen

Sprøde HENRYKT-kiks med timian

Sprøde kiks med timian og Henrykt_430x530

Sprøde HENRYKT-kiks med timian

Med denne opskrift kan du bage små, sprøde sablé kiks med vores lækre HENRYKT ost. 

Kiksene er perfekte som appetizer, til forret eller til ostebordet. 

Rigtig god bagelyst.

  • Kategori: Ostetapas
  • Ostetype: Henrykt
  • Antal personer: 4
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 1t 30min
  • Tilberedning: 30min
  • Samlet tidsforbrug: 2t

Ingredienser

Det skal du bruge (til ca. 35 stk.)

  • 130g hvedemel

  • 30 g fuldkornsmel

  • 1,5 tsk bagepulver

  • 1 knivspids salt

  • 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)

  • 115 g smør, stuetempereret

  • 60 g fintrevet Hentykt ost

  • 1,5 spsk frisk timian

Sådan gør du

  1. Rør hvedemel, bagepulver og cayennepeber sammen i en skål

  2. Kom smør, ost og timian i en røreskål og pisk det sammen med en håndmixer eller en røremaskine i 2 minutter til det er lyst og luftigt

  3. Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen under omrøring

  4. Saml herefter dejen med hænderne på et bord drysset med meget lidt mel

  5. Pres din dej godt sammen til en kugle og rul den i en lang pølse på ca. 30 cm 

  6. Kom dejen i husholdningsfilm og køl i mindst 1 time eller op til 2 dage

  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft

  8. Skær kiksene ud i en tykkelse på 5-7 mm

  9. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 13-15 minutter til de er gyldne

  10. Afkøl kort på pladen og kom dem herefter på en bagerist

  11. Velkbekomme!

Tips og tricks

Nyd kiksene til et ostebord eller nyd dem som sprød topping til vinterens mange grøntsagssupper.

Opbevares kiksene i en lufttæt beholder efter afkøling, kan de holde i ca. 14 dage.

Kommentarer