
Sprøde HENRYKT-kiks med timian
Med denne opskrift kan du bage små, sprøde sablé kiks med vores lækre HENRYKT ost.
Kiksene er perfekte som appetizer, til forret eller til ostebordet.
Rigtig god bagelyst.
- Kategori: Ostetapas
- Ostetype: Henrykt
- Antal personer: 4
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 1t 30min
- Tilberedning: 30min
- Samlet tidsforbrug: 2t
Ingredienser
Det skal du bruge (til ca. 35 stk.)
130g hvedemel
30 g fuldkornsmel
1,5 tsk bagepulver
1 knivspids salt
1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
115 g smør, stuetempereret
60 g fintrevet Hentykt ost
1,5 spsk frisk timian
Sådan gør du
Rør hvedemel, bagepulver og cayennepeber sammen i en skål
Kom smør, ost og timian i en røreskål og pisk det sammen med en håndmixer eller en røremaskine i 2 minutter til det er lyst og luftigt
Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen under omrøring
Saml herefter dejen med hænderne på et bord drysset med meget lidt mel
Pres din dej godt sammen til en kugle og rul den i en lang pølse på ca. 30 cm
Kom dejen i husholdningsfilm og køl i mindst 1 time eller op til 2 dage
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Skær kiksene ud i en tykkelse på 5-7 mm
Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 13-15 minutter til de er gyldne
Afkøl kort på pladen og kom dem herefter på en bagerist
Velkbekomme!
Tips og tricks
Nyd kiksene til et ostebord eller nyd dem som sprød topping til vinterens mange grøntsagssupper.
Opbevares kiksene i en lufttæt beholder efter afkøling, kan de holde i ca. 14 dage.
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved MAMMEN Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!