Smørrebrød med sød kartoffel og gedeost
Et moderne take på det mere klassiske smørrebrød. Her i den lækreste udgave med sød kartoffel og gedesalatost.
Perfekt afstemt med sødme fra kartoflerne, der giver en fin balance til den lidt fede gedeost.
- Kategori: Frokost
- Ostetype: Gedeost
- Antal personer: 1
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 30min
- Tilberedning: 15min
- Samlet tidsforbrug: 45min
Ingredienser
Det skal du bruge
1-2 skiver rugbrød, ristet
1 sød kartoffel
1 blad rødkål
1-2 tsk sesamfrø
1 tsk chiafrø
1 avokado
Smør
Gedefyld
3 spsk gedeost i tern fra MAMMEN
2 tsk flydende honning
1 tsk olivenolie
1 tsk frisk timian
Salt og peber
Sådan gør du
Skær den søde kartoffel i tynde skiver og steg dem på en pande i olivenolie ved svag varme i 10-15 minutter. Krydr med salt og peber
Snit rødkål i ultrafine strimler og lynsted på panden i lidt olivenolie
Mos gedeosten med en gaffel sammen med honning, olivenolie, salt, peber og finthakket/-plukket timian
Skær avokadoen i tynde skiver
Rist rugbrød
Smør det ristede rugbrød med smør
Læg herefter skiver af sød kartoffel ovenpå
Læg et fint lag af gedeostblandingen
Pynt med avokado, rødkål, sesam og chiafrø
Nyd det lækreste stykke smørrebrød!
Tips og tricks
Selvom du normalt ikke er til gedeost, så lad dig ikke afskrække. De søde kartofler og honningen opvejer den klassiske gedesmag, så prøv den. Du vil ikke fortryde.
Kommentarer
Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved Mammen Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!