Skip to content
mammen

Smørrebrød med dukkah og hytteost

Smørrebrød Duhkah og hytteost

Smørrebrød Duhkah og hytteost

Smørrebrød med Dukkah og hytteost - et vegetarisk smørrebrød, der sagtens kan måle sig med klassikerne.
Hytteostens milde smag i kombination med den Egyptiske krydderblanding, Dukkah er et sandt match made in heaven. 

  • Kategori: Frokost
  • Ostetype: FORKÆLET
  • Antal personer: 2
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 10min
  • Tilberedning: 15min
  • Samlet tidsforbrug: 25min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 2 skiver rugbrød

  • 200 g hytteost

  • 1/4 agurk

  • 1 spsk mandler

  • 1 spsk sesamfrø

  • 1 spsk solsikkekerner 

  • 1 tsk hel eller knust spidskommen 

  • 1 tsk stødt koriander 

  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du

  1. Varm en tør pande op og kom mandler på. Rist mandlerne i få minutter 

  2. Kom solsikkekerner, sesamfrø, spidskommen, koriander og flagesalt på panden sammen med mandlerne. Rist til det begynder at tage farve og dufte
  3. Kom blandingen i en morter og stød det så fint eller groft, som du ønsker

  4. Skræl tynde strimler af agurken med en kartoffelskræller 

  5. Kom hytteost og agurkestrimler på rugbrøddet og drys med dukkah

  6. Server og nyd - Velbekomme!

Tips og tricks

Lav bare en stor portion dukkah, når du er i gang. Det holder sig fint i 14 dages tid, hvis det opbevares i en lufttæt beholder. 

Kommentarer