Smørrebrød Duhkah og hytteost
Smørrebrød med Dukkah og hytteost - et vegetarisk smørrebrød, der sagtens kan måle sig med klassikerne.
Hytteostens milde smag i kombination med den Egyptiske krydderblanding, Dukkah er et sandt match made in heaven.
- Kategori: Frokost
- Ostetype: FORKÆLET
- Antal personer: 2
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 10min
- Tilberedning: 15min
- Samlet tidsforbrug: 25min
Ingredienser
Det skal du bruge
2 skiver rugbrød
200 g hytteost
1/4 agurk
1 spsk mandler
1 spsk sesamfrø
1 spsk solsikkekerner
1 tsk hel eller knust spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk flagesalt
Sådan gør du
Varm en tør pande op og kom mandler på. Rist mandlerne i få minutter
- Kom solsikkekerner, sesamfrø, spidskommen, koriander og flagesalt på panden sammen med mandlerne. Rist til det begynder at tage farve og dufte
Kom blandingen i en morter og stød det så fint eller groft, som du ønsker
Skræl tynde strimler af agurken med en kartoffelskræller
Kom hytteost og agurkestrimler på rugbrøddet og drys med dukkah
Server og nyd - Velbekomme!
Tips og tricks
Lav bare en stor portion dukkah, når du er i gang. Det holder sig fint i 14 dages tid, hvis det opbevares i en lufttæt beholder.Kommentarer
Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved Mammen Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!