Skip to content
mammen

DELIKAT-pizza med pærer og valnødder

IMG_3501

DELIKAT-pizza med pærer og valnødder

Vi har lavet en pizza med vores skønne, cremede blåskimmel - Delikat, pærer og valnødder. 

Opskriften til den hjemmebagte surdejspizza bund er fra Cathrine Brandt.

Pærelet og superlækker!

  • Kategori: Aftensmad
  • Ostetype: Delikat
  • Antal personer: 4
  • Kost:
  • Vegansk
  • Forberedelsestid: 30min
  • Tilberedning: 30min
  • Samlet tidsforbrug: 2t 30min

Ingredienser

Det skal du bruge:

1 pizzabund - Her anbefaler vi en surdejspizzabund

  • 330 g koldt vand

  • 450 g hvedemel

  • 100 g surdej (kan udskiftes med 3 g gær)

  • 10 g salt 

Ingredienser

  • 75 g Delikat

  • 125 g Mascarpone

  • 1 stor pære 

  • Ruccola til topping

  • En håndfuld valnødder

  • Frisk timian

  • Balsamico glace

  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Forbered pizzabund / Lav surdejsbunde efter anvisning fra Cathrine Brandt: https://www.cathrinebrandt.dk/hjemmelavet-pizzabund-med-surdej/

  2. Skær pæren ud i tynde skiver 

  3. Skær Delikat ud i mindre stykker 
  4. Smør din pizzabund med macaronen - her må du godt være gavmild

  5. Fordel de mindre stykker Delikat udover pizzabunden

  6. Fordel ligeledes pærer-skiverne ud over pizzabunden

  7. Krydr med salt og peber

  8. Bag pizzaen til den er luftig og gylden 

  9. Efter afbagning dryppes den over med balsamico glace og toppes med frisk ruccula, friske timianblade og knuste valnødder - Mums!

  10. Velbekomme!

Tips og tricks

For at sikre en supersprød og velsmagende bund, kan du med fordel bruge et bagestål eller en pizzasten under afbagningen. 

Kommentarer