Skip to content
mammen

DELIKAT-pizza med hjemmelavet tomatsalsa

IMG_3465

DELIKAT-pizza med hjemmelavet tomatsalsa

En nem og lækker pizza med vores skønne, cremede blåskimmel - Delikat og hjemmelavet tomatsalsa. 

Opskriften til den hjemmebagte surdejspizza bund er fra Cathrine Brandt.

Rigtig god fornøjelse!

  • Kategori: Aftensmad
  • Ostetype: Delikat
  • Antal personer: 4
  • Kost:
  • Vegansk
  • Forberedelsestid: 35min
  • Tilberedning: 35min
  • Samlet tidsforbrug: 1t 10min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 100 g Delikat

  • Ruccola 

1 pizzabund - Her anbefaler vi en surdejspizzabund

  • 330 g koldt vand

  • 450 g hvedemel

  • 100 g surdej (kan udskiftes med 3 g gær)

  • 10 g salt 

Tomatsalsa

  • 15-20 smagfulde cherrytomater

  • 1 rødløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk balsamico

  • 1 skvis olivenolie

  • 1 håndfuld basilikumblade
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Forbered pizzabunden / Lav surdejsbunde efter anvisning fra Cathrine Brandt: https://www.cathrinebrandt.dk/hjemmelavet-pizzabund-med-surdej/

  2. Del alle cherrytomater i fire dele

  3. Hak rødløg ultrafint
  4. Pres eller hak 2 fed hvidløg

  5. Hak basilikumblade

  6. Bland cherrytomater, rødløg, hvidløg og basilikumblade sammen 

  7. Tilsæt balsamico og olivenolie 

  8. Smag tomatsalsaen til med salt og peber

  9. Skær Delikat i skiver og fordel dem ud over hele pizzabunden - Gem et stykke af osten til at toppe med efter afbagning

  10. Bag pizzaen til den er luftig og sprød

  11. Efter afbagning: Fordel tomatsalsa og små stykker Delikat

  12. Top med en håndfuld roccola, salt og friskkværnet peber (og evt. et par friskebasilikumblade)

  13. Klar til servering - Velbekomme!

Tips og tricks

For at sikre en supersprød og velsmagende bund, kan du med fordel bruge et bagestål eller en pizzasten under afbagningen. 

Kommentarer