Skip to content
mammen

DELIKAT-pizza med chorizo og trøffel

IMG_3487

DELIKAT-pizza med chorizo og trøffelcreme

Vi har lavet en pizza med vores skønne, cremede blåskimmel - Delikat, chorizo og lækker trøffelcreme. 

Opskriften til den hjemmebagte surdejspizza bund er fra Cathrine Brandt.

Rigtig god fornøjelse!

  • Kategori: Aftensmad
  • Ostetype: Delikat
  • Antal personer: 4
  • Forberedelsestid: 1t
  • Tilberedning: 45min
  • Samlet tidsforbrug: 1t 45min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 80 g Delikat

  • 60 g chorizo

1 pizzabund - Her anbefaler vi en surdejspizzabund

  • 330 g koldt vand

  • 450 g hvedemel

  • 100 g surdej (kan udskiftes med 3 g gær)

  • 10 g salt 

Tomatsauce

  • 1 dl olivenolie

  • 1 lille håndfuld friske basilikumblade

  • 1 spsk friske timianblade

  • 1 spsk koncentreret tomatpuré

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 2 fed hvidløg 
  • Salt og peber

Trøffelcreme

  • 85 g trompetsvampe

  • 25 g trøffelolie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 tsk salt

  • Smør til stegning

Sådan gør du

  1. Forbered pizzabund / Lav surdejsbunde efter anvisning fra Cathrine Brandt: https://www.cathrinebrandt.dk/hjemmelavet-pizzabund-med-surdej/

  2. Blend - med en stavblender - alle ingredienserne til tomatsaucen til en ensartet masse

  3. Følg anvisningen på tørrede svampe
  4. Herefter eller ved friske svampe: Steg svampene i rigeligt med smør ved middelvarme i 5-7 minutter

  5. Lad svampene køle af

  6. Blend svampene i en minihakker, blender eller stavblender med trøffelolie, salt og citronsaft. Tilsæt mere trøffelolie, hvis konsistensen skal være mere flydende

  7. Smør pizzabunden med din hjemmelavede pizzasauce

  8. Fordel chorizo gavmildt henover

  9. Fordel Delikat endnu mere gavmildt over chorizoen

  10. Bag pizzaen til den er luftig og sprød

  11. Efter afbagning: Fordel trøffelcremen, basilikumblade og drys med salt og friskkværnet peber

  12. Klar til servering - Velbekomme!

Tips og tricks

For at sikre en supersprød og velsmagende bund, kan du med fordel bruge et bagestål eller en pizzasten under afbagningen. 

Kommentarer