
Hytteostvafler
Proteinrige, sprøde og supervelsmagende vafler. Perfekte til morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert alt efter topping.
Hvis du har glutenintolerance, så anvend glutenfri havregryn.
- Kategori: Dessert
- Ostetype: Hytteost
- Antal personer: 4
- Kost:
- Glutenfri
- Vegetar
- Forberedelsestid: 15min
- Tilberedning: 30min
- Samlet tidsforbrug: 45min
Ingredienser
Det skal du bruge
130 g hytteost
1 moden banan
5 æg
1 spsk HUSK (eller loppefrøskaller)
8 spsk havregryn (glutenfri)
½ tsk kardemomme
½ tsk vaniljepulver
1 tsk honning
½ tsk bagepulver
Æblemos
5-6 æbler i små tern eller mindre stykker
1 vaniljestang
1 spsk sukker
½ dl vand
Hyttetopping
2 dl fløde
400 g MAMMEN hytteost
½ tsk vaniljepulver
Lidt kanelsukker (sukker/kanel)
Sådan gør du
VAFLER
Blend alle ingredienser til en ensartet masse
Bag vaflerne på et vaffeljern indtil de er gyldne (dejen er lidt klistret, så brug en dejskraber til at smøre den ud)
ÆBLEMOS
Skræl æblerne og skær dem ud i mindre stykker (kassér kernehuset)
Fjern vaniljekornene fra vaniljestangen og vend dem med sukker.
Kog æbler, sukker og vaniljekorn ved svag varme indtil de er møre
Blend eller mos grøden og stil på køl
HYTTETOPPING
Pisk fløden til en fast skum og vend vanilje og hytteost i
Servér vafler med æblemos, hyttetopping og pynt med kanelsukker
Velbekomme!
Tips og tricks
Hvis du laver en stor portion vafler er de lette at fryse ned og anvende som en hurtig og proteinholdig morgenmad. Top eventuelt med skyr, frisk frugt og lidt nødder.
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved Mammen Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!