HENRYKTE Grissinier
- Kategori: Snacks
- Ostetype: HENRYKT
- Antal personer: 10
- Kost:
- Laktosefri
- Vegetar
- Forberedelsestid: 1t 15min
- Tilberedning: 20min
- Samlet tidsforbrug: 1t 35min
Ingredienser
Det skal du bruge
300 g lunkent vand
15 g gær
15 g honning
500 g hvedemel
10 g salt
200 g Henrykt ost fra MAMMEN
Sådan gør du
Kom vand, gær og honning i en skål og rør det sammen til gæren er opløst. Kom hvedemel i og ælt dejen til den er glat og nemt slipper bordet eller røreskålens kanter.
Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter
Riv Henrykt ost på et groft rivejern.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vend dejen på et meldrysset bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en tommelfinger. Rul dejen til en lang, tynd grissini på tykkelse med en blyant. Vend den i revet Henrykt.
Kom dine grissini på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 20 minutter til de er sprøde og gyldne.
Afkøl på en rist og nyd!
Tips og tricks
Hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder kan de holde sig i ca. 2 uger.Kommentarer
Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved Mammen Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!