
Frisk citronmåne med hytteost
Prøv vores friske og superlækre klassiske citronmåne med hytteost.
Kagen er svampet og smager helt fantastisk, da syren fra citroner blandet med den søde glasur giver en perfekt balance.
- Kategori: Bagværk
- Ostetype: Hytteost
- Antal personer: 6
- Forberedelsestid: 15min
- Tilberedning: 45min
- Samlet tidsforbrug: 1t
Ingredienser
Det skal du bruge
120 g smør
200 g sukker
2 æg
2 citroner
200 g hytteost
175 g mel
1 tsk bagepulver
Glasur
150 g flormelis
Saft fra 1 citron
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader
Smelt smørret og lad det køle af
Pisk æg og sukker til en luftig masse - hellere pisk for meget end for lidt
Riv skallen fra de to citroner og pres saften
Blend hytteosten med en stavblender og pisk herefter den blendede hytteost med halvdelen af saft og skal fra den ene citron i æggemassen (gem den anden til glasur og pynt)
Sigt mel og bagepulver og vend det i massen
Tilsæt det afkølede smør
Hæld kagedejen i en rund, smurt springform
Bag kagen ved 180 grader varm luft i 40-50 minutter - tjek efter 40 minutter, om kagen er færdig
Tag kagen ud af ovnen, når den er færdig. Lad kagen køle af på bagerist
Rør glasur sammen og fordel på kagen
Drys med revet citron og nyd den!
Tips og tricks
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved MAMMEN Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!