Skip to content
mammen

Foccacia med kartoffel, rødløg og salatost

Madbroed_Mammen_430x530.png1

Foccacia med kartoffel, rødløg og salatost

Her finder du opskriften på et luftigt og lækkert foccaciabrød. Brødet har en smagfuld skorpe, er toppet med vores friske salatost, kartoffel og rødløg, og er helt perfekt til de lune sommeraftner, hvor aftensmaden kan nydes under åben himmel. 

  • Kategori: Aftensmad
  • Ostetype: Salatost
  • Antal personer: 6
  • Kost:
  • Vegansk
  • Forberedelsestid: 35min
  • Tilberedning: 2t 25min
  • Samlet tidsforbrug: 3t

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 260 g kold vand

  • 25 g gær

  • 350 g hvedemel

  • 8 g havsalt

  • 250 g kartofler 

  • 1/2 rødløg 

  • 200 g salatost

  • 3 spsk olivebolie

  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål

  2. Rør til gæren er opløst

  3. Kom hvedemel og salt i og ælt dejen til den er glad og sammenhængende (Det tager 10-15 minutter på en røremaskine)
  4. Beklæd en bradepande 25 x 30 cm med bagepapir

  5. Kom dejen i formen

  6. Lad den hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur

  7. Imens skrælles kartofler og skæres i mundrette firkanter

  8. Kog i let saltet vand til de er møre

  9. Skær rødløget i 0,5 cm tykke ringe

  10. Tænd ovnen på 230 grader varmluft

  11. Hæld olivenolie over den færdighævede dej og lav fordybninger i dejen med fingrene, så dejen fordeles i hele formen

  12. Drys med kogte  kartofler og salatost

  13. Top med løgringe og friskkværnet peber

  14. Bag brødet i 20-25 minutter

Tips og tricks

Foccaciabrødet kan fryses ned, ellers er holdbarheden 2-3 dage. 

Kommentarer