Foccacia med kartoffel, rødløg og salatost

Her finder du opskriften på et luftigt og lækkert foccaciabrød. Brødet har en smagfuld skorpe, er toppet med vores friske salatost, kartoffel og rødløg, og er helt perfekt til de lune sommeraftner, hvor aftensmaden kan nydes under åben himmel.

Antal personer:

6

Pers.

Kost:

Vegetarisk

Forberedelsestid:

35min

Tilberedning:

2t 25 min

Samlet tidsforbrug:

3t

Kategori:

Aftensmad

Bagværk

Ostetype:

Salatost

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 260 g kold vand
  • 25 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 8 g havsalt
  • 250 g kartofler
  • 1/2 rødløg
  • 200 g salatost
  • 3 spsk olivebolie
  • Friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Kom vand og gær i en skål
  2. Rør til gæren er opløst
  3. Kom hvedemel og salt i og ælt dejen til den er glad og sammenhængende (Det tager 10-15 minutter på en røremaskine)
  4. Beklæd en bradepande 25 x 30 cm med bagepapir
  5. Kom dejen i formen
  6. Lad den hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur
  7. Imens skrælles kartofler og skæres i mundrette firkanter
  8. Kog i let saltet vand til de er møre
  9. Skær rødløget i 0,5 cm tykke ringe
  10. Tænd ovnen på 230 grader varmluft
  11. Hæld olivenolie over den færdighævede dej og lav fordybninger i dejen med fingrene, så dejen fordeles i hele formen
  12. Drys med kogte  kartofler og salatost
  13. Top med løgringe og friskkværnet peber
  14. Bag brødet i 20-25 minutter

Tips og tricks

Foccaciabrødet kan fryses ned, ellers er holdbarheden 2-3 dage.

No items found.