
Foccacia med kartoffel, rødløg og salatost
Her finder du opskriften på et luftigt og lækkert foccaciabrød. Brødet har en smagfuld skorpe, er toppet med vores friske salatost, kartoffel og rødløg, og er helt perfekt til de lune sommeraftner, hvor aftensmaden kan nydes under åben himmel.
- Kategori: Aftensmad
- Ostetype: Salatost
- Antal personer: 6
- Kost:
- Vegansk
- Forberedelsestid: 35min
- Tilberedning: 2t 25min
- Samlet tidsforbrug: 3t
Ingredienser
Det skal du bruge:
260 g kold vand
25 g gær
350 g hvedemel
8 g havsalt
250 g kartofler
1/2 rødløg
200 g salatost
3 spsk olivebolie
Friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Kom vand og gær i en skål
Rør til gæren er opløst
- Kom hvedemel og salt i og ælt dejen til den er glad og sammenhængende (Det tager 10-15 minutter på en røremaskine)
Beklæd en bradepande 25 x 30 cm med bagepapir
Kom dejen i formen
Lad den hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur
Imens skrælles kartofler og skæres i mundrette firkanter
Kog i let saltet vand til de er møre
Skær rødløget i 0,5 cm tykke ringe
Tænd ovnen på 230 grader varmluft
Hæld olivenolie over den færdighævede dej og lav fordybninger i dejen med fingrene, så dejen fordeles i hele formen
Drys med kogte kartofler og salatost
Top med løgringe og friskkværnet peber
Bag brødet i 20-25 minutter
Tips og tricks
Foccaciabrødet kan fryses ned, ellers er holdbarheden 2-3 dage.
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved MAMMEN Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!