
FRYGTLØS Daneblu og figenkompot
Her er opskriften på den lækreste figenkompot, der er kogt på portvin og varme krydderier.
Kompotten smager helt fantastisk til vores cremede og smagfulde danablu, Frygtløs eller vores fastmodnede ost, Henrykt.
- Kategori: Ostetapas
- Ostetype: Danablu, Frygtløs
- Antal personer: 4
- Kost:
- Vegetar
- Forberedelsestid: 15min
- Tilberedning: 15min
- Samlet tidsforbrug: 30min
Ingredienser
Det skal du bruge
250 g tørrede figner
150 g portvin
140 g vand
2 spsk honning
1 stang kanel
2 anis-stjerner
1/2 appelsin, skal og saft herfra
Sådan gør du
Skær stilk og bund fra fignerne
Skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde
Tilsæt alle ingredienserne
Lad det hele simre i ca. 15 minutter til fignerne er møre og det meste af væsken er fordampet
Kom din figenkompot i et skoldet glas med låg
Server og nyd - Velbekomme!
Tips og tricks
En sprød kiks med vores Danablu, Frygtløs, er det perfekte match til den søde figenkompot. Her kan vi anbefale vores sprøde HENRYKT-kiks. Find opskriften her
Kompotten opbevares på køl i 2-3 uger.
Kommentarer

Hejsa! Jeg hedder Regitze og arbejder som marketingansvarlig ved MAMMEN Mejerierne. Jeg er "foodie" helt ind til benet og elsker at eksperimentere med vores lækre oste i nyfortolkninger af gamle klassikere. Personligt har jeg skåret ned på mit kødforbrug og vil hellere have lidt, men godt. For mig er ost den perfekte smagsgiver, da den med sin fedme og umami kan give vegetariske opskrifter masser af velsmag og mojo. Gi' endelig lyd, hvis der er noget du gerne vil have mere af eller inspiration til.
God fornøjelse!