Skip to content
mammen

Cheesecake med brombær

Cheesecake2

Cheesecake med friske brombær

Nem og lækker cheesecake lavet med MAMMEN hytteost, pyntet med friske brombær på toppen.

Let og superlækker dessert eller til en hyggelig  eftermiddag.  

  • Kategori: Dessert
  • Ostetype: Hytteost
  • Antal personer: 8
  • Kost:
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 30min
  • Tilberedning: 2t
  • Samlet tidsforbrug: 2t 30min

Ingredienser

Det skal du bruge

  • 260 g Bastognekiks

  • 100 g smør

Ostecreme

  • 4 blade husblas

  • 450 g hytteost

  • 1/4 liter fløde

  • 1 vaniljestang

  • 1 spsk sukker

  • 100 g flormelis

  • 1 citron, saften heraf

Pynt

  • 300 g friske brombær

Sådan gør du

  1. Blend kiksene fint

  2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmuldret 

  3. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og bagepapir eller kageplast rundt i kanten

  4. Fordel kiksen på hele bunden og tryk det godt sammen

  5. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand

  6. Kom Mammen hytteost i en blender til det er glat og ensartet

  7. Pisk fløden let

  8. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres vaniljekornene sammen med sukker 

  9. Kom den blendet hytteost i en skål og sigt flormelis i 

  10. Tilsæt vaniljesukker og citronsaft og rør det sammen 

  11. Vrid husblas for vand og smelt det forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom 3 spsk. fløde i husblassen og rør det sammen. Fortsæt indtil 1/3 af fløden er rørt i gryden med husblas

  12. Vend nu blandingen med husblas og fløde sammen med den resterende fløde i skålen.

  13. Rør det forsigtigt sammen med hytteost-cremen og fordel det på kiksebunden.

  14. Stil cheesecaken i fryseren i minimum et par timer. Tø op før servering. 

  15. Pynt med friske bær og nyd!

Tips og tricks

Kagen kan let forberedes en dag eller to i forvejen, så er det let at tø den op og blot pynte den inden servering.

Kommentarer