Skip to content
mammen

DELIKAT dip

Omsorgsbygotto

OMSORGsbygotto

Vi har byttet risottorisen ud med perlebyg i denne lækre udgave med portobellosvampe og masser af OMSORG
  • Kategori: Aftensmad
  • Ostetype: OMSORG
  • Antal personer: 4
  • Kost:
  • Laktosefri
  • Vegetar
  • Forberedelsestid: 30min
  • Tilberedning: 30min
  • Samlet tidsforbrug: 1t

Ingredienser

OMSORGsbygotto

  • 300 g perlebyg

  • Et par kviste timian

  • 1 l grøntsagsboullion 

  • 4 spsk æbleeddike

  • 100 g OMSORG (modnet havarti fra MAMMEN)

  • 300 g Portobello svampe

  • 4 spsk olivenolie

  • 1-2 fed hvidløg

  • 3-4 blade af groftsnittet palmekål

Syltede Portobellosvampe

  • 300 g Portobello svampe

  • 2,5 dl lagereddike

  • 2 dl sukker

  • 2,5 dl vand

  • 1 tsk salt

Topping

  • Timian

  • Palmekål

  • Syltede svampe

  • OMSORG

  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. OMSORGSBYGOTTO

  2. Kog perlebyg i grøntsagsboullionen i en gryde - følg anvisningen på perlebygposen. Perlebyggen skal være mør (det tager ca. 20-25 minutter)

  3. Skær Portobello svampene i grove stykker og steg af ved høj varme

  4. Læg de stegte svampe i en skål og tilsæt hvidløg
    Blend svampe og hvidløg sammen - stavblender fungerer rigtig godt. Du skal gerne opnå en tyk pure - tilføj lidt kogende vand, hvis pureen er alt for tyk

  5. Tag en pande og tilføj lidt olivenolie.
    Steg groftsnittet palmekål ved middelhøj varme i 5-6 minutter - tilføj et nip salt og peber

  6. Når perlebyggen er færdigkogt, tilsættes svampepure, palmekål (gem lidt til topping) og OMSORGsost

  7. SYLTEDE SVAMPE

  8. Rengør portobello svampe og skær den i skiver.
    Tørsteg dem på en pande og tilføj lidt salt
    Steg dem til de afgiver vand

  9. Kom resterende ingredienser i en gryde og kog op. Når blandingen koger tilsættes de tørstegte Portobello svampe

  10. Kog i ca. 5 minutter

  11. Svampene fiskes op med en hulske og lægges i et skoldet syltetøjsglas

  12. Kom låg på væsken og kog til der 1,5-2 dl væde tilbage. Hæld væden over svampene

  13. Anret Omsorgsbygottoen med syltede svampe, Omsorg, palmekål, timian, salt og friskkværnet peber

  14. Velbekomme!

Tips og tricks

Kommentarer