Det skal du bruge

 

  • 110 g hvedemel
  • 110 g mandelmel
  • 4 g bagepulver
  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g hytteost

 

TILBEHØR

  • Bage- eller rugbrødsform på ca. 1,5 liter

Sådan gør du

 

Tænd ovnen på 200 grader og på over/under-varme. Rør hvedemel, mandelmel og bagepulver sammen. Del æggene i hvider og blommer.

Pisk hviderne stive og hæld langsomt sukkeret i under piskningen. Når æggehvider og sukker er pisket stift og luftigt, så tilsættes æggeblommer én ad gangen, mens der stadig piskes. Vend nu melblandingen forsigtigt i. Vend nu hytteosten forsigtigt i dejen.

Kom et stykke bagepapir i formen og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 25-35 minutter.

Tjek om kagen er færdigbagt ved at stikke i midten af kagen – der skal sidde fugtige kagekrummer på, men ikke våd dej.

Afkøl kagen og nyd.