Det skal du bruge

 

  • 200 g tørret spagehetti
  • 1 lille spsk. hele peberkorn
  • 1 spsk. smør
  • 1,5 håndfuld revet Tange Sø Ost

Sådan gør du

 

Kog pasta i en gryde med rigeligt saltet vand. Det skal koge i halvdelen af kogetiden angivet på pakken.

Imens kommes peberkorn på en tør pande og ristes i få minutter. Knus dem i en morter eller peberkværn og kom dem tilbage på panden sammen med smør.

Lad smørret bruse af og kom herefter et par skefulde pastavand på. Lad det simre ved lav varme.

Når pastaen er kogt halvt færdig tages den op af kogevandet og kommes på panden. Tilsæt løbende skefulde af pastavand på panden til pastaen er kogt al dente. Tilføj Tange Sø Osten, mens der røres og evt. tilsættes en skefuld pastavand mere for cremethed.

Anret i to skåle, drys med en smule ekstra ost og peber og nyd straks.

Kom smørret på en panden og lad det smelte. Steg brødene i smørret (kun på bunden) i et par minutter til let gyldne. Kom brødene i et ildfastfad og fordel det sidste af osteblandingen på toppen af brødene.

Bag croque monsieur’erne i ca. 10 minutter til de er gyldne og osten er smeltet.

Server og nyd med det samme.