Det skal du bruge

    • 130 g hvedemel
    • 30 g fuldkornsmel
    • 1,5 tsk. bagepulver
    • 1 knivspids salt
    • 1 knivspids cayennepeber (kan udelades)
    • 115 g smør, stuetempereret
    • 60 g fintrevet Tange Sø ost
    • 1,5 spsk. frisk timian

 

TIP
Nyd kiksene til et ostebord eller nyd dem som sprød topping på vinterens grøntsagssupper.

Sådan gør du

 

Rør hvedemel, bagepulver, salt og cayennepeber sammen i en skål. Kom smør, ost og timian i en røreskål og pisk det med en håndmixer eller en røremaskine i 2 minutter til det er lyst og luftigt. Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen under omrøring. Samle herefter dejen med hænderne på et bord drysset med meget lidt mel. Pres din dej godt sammen til en kugle og rul den til en lang pølse på ca. 30 cm.

Kom dejen i husholdningsfilm og på køl i mindst en time eller op til 2 dage. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Skær kiksene ud i en tykkelse på 5-7 mm. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 13-15 minutter til de er gyldne. Afkøl kort på pladen og kom dem herefter på en bagerist.

Kom dem i en lufttæt beholder, når de er helt kolde. Her kan de holde sig ca. 14 dage.