Til 4 personer
Omsorgsbygotto:
300 g Perlebyg
Et par kviste timian
1 l Grøntsagsboullion (Herbamare)
4 spsk Æbleeddike
100 g Omsorg (Modnet Havarti fra Mammen)
300 g Portobello svampe
4 spsk Olivenolie
1-2 fed Hvidløg
3-4 blade af groftsnittet palmekål
Syltede Portobello svampe:
300 g Portobello svampe
2,5 dl Lagereddike
2 dl Sukker
2,5 dl Vand
1 tsk Salt
Topping:
Timian
Palmekål
Syltede svampe
Salt og friskkværnet peber
Omsorg
Omsorgsbygotto:
Kog perlebyg i grøntsagsboullionen i en gryde - følg anvisningen på perlebygposen. Perlebyggen skal være mør (det tager ca. 20-25 minutter)
Skær portobello svampene i grove stykker og steg af ved høj varme
Læg de stegte svampe i en skål og tilsæt hvidløg
Blend svampe og hvidløg sammen - stavblender fungerer rigtig godt
Du skal gerne opnå en tyk pure - tilføj lidt kogende vand, hvis pureen er alt for tyk
Tag en pande og tilføj lidt olivenolie.
Steg groftsnittet palmekål ved middelhøj varme i 5-6 minutter - tilføj et nip salt og peber
Når perlebyggen er færdigkogt, tilsættes svampepure, palmekål (gem lidt til topping) og omsorgsost
Syltede svampe:
Rengør portobello svampe og skær den i skiver.
Tørsteg dem på en pande og tilføj lidt salt
Steg dem til de afgiver vand
Kom resterende ingredienser i en gryde og kog op
Når blandingen koger tilsættes de tørstegte portobello svampe
Kog i ca. 5 minutter
Svampene fiskes op med en hulske og lægges i et skoldet syltetøjsglas
Kom låg på væsken og kog til der 1,5-2 dl væde tilbage
Hæld væden over svampene
Anret Omsorgsbygottoen med syltede svampe, Omsorg, palmekål, timian, salt og friskkværnet peber.
Velbekomme :-)