4 laksefileter
1 tsk sennep
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
2 spsk frist estragon
Salt og peber
1 bakke salat
Frisk basilikum ca. 15-20 blade (gem et par stykker til pynt)
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
400 g fuldkornsspaghetti
50 pinjekerner
Ca. 20 skiver bacon eller pancetta
100 g salatost evt. Mammens
Start med at tænde ovnen på 225 grader
Skær laksefileterne til laksetern ca. 3x3 cm i størrelse.
Sennepsmarinade:
Bland sennep, olivenolie, citronsaft og hakket estragon i en skål. Smag til med salt og peber.
Læg lakseternene i marinaden og lad dem marinere 10-15 minutter.
Skyl salat og hak hvis nødvendigt
Hak ca. 15 basilikumblade og rør dem sammen med olivenolie og presset hvidløg.
Tag laksen op af sennepsmarinaden (gem marinaden!) og vikl bacon/pancetta omkring. Dryp herefter med lidt af sennepsmarinaden.
Bag lakseroserne i ovnen i ca. 10-12 minuttter.
Kog pastaen - let saltet
Rist pinjekerner på en tør pande
Vend pastaen med basilikumolien, salaten og salatost. Brug basilikumblade og ristede pinjekerner til at pynte og server de varme lakseroser ved siden af eller ovenpå.