Ingredienser Dukkah:
25 g hasselnødder
25 g mandler
1 spsk hel koriander
1 spsk fennikelfrø
1 spsk spidskommen
1 spsk sesamfrø
1/2 tsk chiliflager
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flagesalt
Yderligere:
2 håndfulde gulerødder
1 spsk honning
3 spsk olivenolie
Salt og peber
Salatost
Koriander (grønt til toppen)
Dukkah:
Rist hasselnødder og mandler på en tør pande. Tag nødderne af panden, når de begynder at dufte og få farve. Hak nødderne groft.
Sesamfrø, krydderier (undlad chiliflager og salt) og peberkorn ristes herefter på panden. Når de begynder at dufte, tages de af panden og stødes i en morder sammen med chiliflagerne.
Bland sammen med nødder og salt og lad blandingen afkøle. Opbevar den på glas.
Gulerødder:
Skur eller skræl gulerødderne og skær toppen af. Halver på langs og tør gulerødderne. Gulerødderne fordeles i et ildfast fad, olivenolie og honning dryppes over og salt og peber strøs over. Bag gulerødderne i ca. 13 minutter ved 225 grader varmluft. Der kan gives et par minutters grill til slut.
Drys gulerødderne med Dukkah og smuldrer salatost henover. Top evt. med frisk koriander.