Cheesecake med brombær og hytteost

Det skal du bruge:

Kiksebund

260 g Bastogne kiks
100 g smør

Ostecreme

4 blade husblas
450 g hytteost
¼ liter fløde
1 vaniljestang
1 spsk. sukker
100 g flormelis
1 citron, saften heraf

PYNT OG TILBEHØR

300 g friske brombær
Springform 26 cm

Sådan gør du:

Blend kiksene fint. Smelt smørret og rør det sammen med kiksesmuldret. Beklæd springformen med bagepapir i bunden og bagepapir
eller kageplast rundt i kanten. Fordel kiksen på hele bunden og tryk det godt sammen.

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kom Mammen hytteost i en blender til det er glat og ensartet. Pisk fløden let. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pres vaniljekornene sammen med sukker. Kom den blendet hytteost i en skål og sigt flormelis i. Tilsæt vaniljesukker og citronsaft og rør det sammen. Vrid husblas for vand og smelt det forsigtigt i en gryde – det skal kun lige smelte. Kom 3 spsk. fløde i husblassen og rør det sammen. Forsæt indtil 1/3 af fløden er rørt i gryden med husblas.

Vend nu blandingen med husblas og fløde sammen med den resterende fløde i skålen. Rør det forsigtigt sammen med hytteost-cremen og fordel det på kiksebunden.

Stil cheesecaken i fryseren i minimum et par timer. Tø op før servering. Pynt med friske bær og nyd.

Læs mere her
Læs mere her

Tlf. +45 8668 5005

Fax. +45 8668 5323

kontakt@mammenost.dk

Mammen Mejerierne A/S

Mammen Byvej 32

DK- 8850 Bjerringbro

Mammen Mejerierne A/S
Mammen Byvej 32, 8850 Bjerringbro

Mammen Mejerierne A/S - afd. Klovborg
Storegade 70, 8765 Klovborg

Drøsbro Mejeri
Tingvej 31, 8881 Thorsø

Mammen Mejerierne A/S, afd. Onsild Mejeri
Mejerivej 2, 9500 Hobro

Mammen Mejerierne A/S Afdeling Søvind
Haldrupvej 2A, 8700 Horsens

Mammen Ost & Deli
Storhedevejen 32, 8850 Bjerringbro

arrow-right