200 g lunken vand
30 g gær
100 g hytteost
2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
200 g groft speltmel
200 g sigtet speltmel
100 g hvedemel
10 g salt
25 g blødt smør
PYNT
100 g Mammen Guld Danbo
Kom vand og gær i en skål. Rør til gæren er opløst. Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt. Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
Del dejen i 12 stk. og form hver dejportion til en bolle. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet ost.
Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.