Til ca. 6 personer
Æblebund:
650 g æbler i tern
1 spsk kanel
2 spsk sukker
Korn fra en halv vaniliestang
1 tsk stødt kardemomme
Smør til at smøre dit ildfaste fad
Crumble:
150 havregryn
100 g hvedemel
30 g finthakkede mandler
70 g sukker
150 g smør
1 tsk kanel
Korn fra en halv vaniliestang
Hyttetopping:
2 dl fløde
400 g Mammen hytteost
2 tsk vaniliesukker (smag til undervejs – tilfør mere, hvis du vil have den mere sød)
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Skær æblerne i fine tern og bland sammen med vaniliekorn, sukker, kanel og kardemomme.
Smør dit ildfaste fad – ca. 28 cm i diameter
Crumble:
Bland mel, sukker, mandler, kanel, vaniliekorn og havregryn i en skål.
Smørret skal smuldres i og samlet med de tørre ingredienser, således du får en let smuldret krumme.
Fordel crumblen over fadet med æblerne
Æblecrumbles bages i 45 minutter
Hyttetopping:
Tilfør vaniliesuker til fløden
Pisk fløde til en let flødeskum
Bland forsigtigt sammen med hytteost
Server på toppen af den friskbagte æblecrumble