Det skal du bruge

 

  • 200 g lunken vand
  • 30 g gær
  • 100 g hytteost
  • 2 æg (1 i dejen + 1 til at pensle med)
  • 200 g groft speltmel
  • 200 g sigtet speltmel
  • 100 g hvedemel
  • 10 g salt
  • 25 g blødt smør

 

PYNT

  • 100 g Mammen Guld Danbo

Sådan gør du

 

Kom vand og gær i en skål. Rør til gæren er opløst. Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt. Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende. Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.

Del dejen i 12 stk. og form hver dejportion til en bolle. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 45 minutter. Tænd ovnen på 220 grader over/under varme. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet ost.

Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne. Afkøl på en rist og nyd.