Antal personer:
6
Pers.
Kost:
Forberedelsestid:
1t 15min
Tilberedning:
1t
Samlet tidsforbrug:
2t 15min
Kategori:
Ostetype:
Ingredienser
Det skal du bruge (12 stk)
- 350 g lunken vand
 - 30 g gær
 - 100 g Mammen hytteost
 - 2 æg (1 til dejen, 1 til at pensle med)
 - 200 g groft speltmel
 - 200 g sigtet speltmel
 - 100 g hvedemel
 - 10 g salt
 - 25 g blødt smør
 - 100 g Mammen Guld Danbo
 
Sådan gør du
- Kom vand og gær i en skål. Rør gæren til den er opløst
 - Kom hytteost og 1 æg i og rør rundt
 - Tilsæt groft speltmel, sigtet speltmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er glat og sammenhængende
 - Tilsæt det bløde smør og ælt det ind i dejen
 - Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter
 - Del dejen i 12 stk. og form hver dej-portion til en bolle
 - Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
 - Lad bollerne hæve i 45 minutter
 - Tænd ovnen på 220 grader over/under varme
 - Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med revet Mammen Guld Danbo
 - Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne
 - Afkøl på en rist før servering
 - Velbekomme!
 
Tips og tricks
Nyd de nybagte boller med et godt lag smør og en skive Mammen Guld - Ost med ost på, så bliver det ikke bedre. Bollerne er perfekte til madpakken. Opbevares på køl.


