Skip to content

HYTTEOST

HYTTEOST

Hytteost er en ganske særlig friskost der er fin og let i smagen. Mange steder i verden produceres friskoste, som minder lidt om hytteost i konsistens og smag, eksempelvis den italienske ricotta, der dog er både mere fed og sødere.
Vores hytteoste er udviklet til at have en mere frisk og aromatisk smag sammenlignet med andre hytteost-produkter.

Hytteost er rig på protein og er samtidig fedtfattig - hytteost er derfor et oplagt valg, hvis du ønsker en kalorielet ost der giver god mæthedsfornemmelse. Fedtindholdet er på 4 % på vores almindelige hytteost samt den økologiske variant, men vi har netop lanceret en version med et fedtindhold på 1,5 procent, som samtidig er laktosefri.

Hytteost er super alsidig og kan bruges på mange forskellige måder og formår at indgå i samtlige af dagens retter. 

Den er lækker på en mad med avokado og evt. laks. Syrlighed fra tomater, syltede løg eller lignende passer godt til den lette og milde ostesmag.

Den giver også god mening i dip, i bagværk og varme retter og som billedet til venstre illustrerer, så er den også lækkert som erstatning for f.eks. skyr eller yoghurt. 

På vores mad-blog finder du inspiration til et utal af lækre opskrifter.

Hytteost blev produceret af amerikanske nybyggere helt tilbage i 1800-tallet. Den er nem at lave, og da indvandrerne tog deres viden om osten med sig til Amerika, var det oplagt at fremstille den selv. Osten blev fremstillet for at udnytte restproduktet fra fed mælk og smør. I dag er hytteost blevet forfinet til at være fine stykker af friskost (ostekorn) iblandet en blanding af mælk og fløde.

Det var først i 1963, at den første danske hytteost blev produceret.

Selvom smagen ikke minder ret meget om vores mere klassiske oste, er der bestemt ost i hytteost. De små korn er nemlig bløde ostekorn og er det element, der gør hytteost til en friskost. 

En hytteost kan holde sig i fem-seks dage i køleskabet, når den er åbnet, hvis du anvender en ren ske, hver gang du bruger den.

Uåbnet: se datomærket på emballagen.

Vores sortiment

HYTTEOST

Hytte

HYTTEOST 4%

Vores hytteost har, synes vi, den helt perfekte smag og konsistens. Den begår sig fornuftigt på knækbrød, rugbrød, i forretter, salater, i tærter - og er også yderst velegnet til desserter og morgenmad. 

 

Vores hytteosten har en aromatisk og frisk smag, sammenlignet med andre hytteoste.

 

Vi synes selv. at den er en helt sikker ny yndlings hytteost. 

Hytte_laktosefri

HYTTEOST 1,5%

Grundet det høje protein indhold i hytteosten, er den en fantastisk tilføjelse til en sund livsstil, og med vores hytteost med 1,5 % fedt får du et endnu mere fedtfattigt produkt med samme gode smag og høje proteinindhold.

 

Den er et velsmagende alternativ til både morgenmaden og mellemmåltiderne. 

 

Så, til dig der går op i din sundhed - er du klar til at byde din nye bedste ven velkommen i køkkenet? 

Hytte_øko

ØKOLOGISK HYTTEOST

Vores økologiske variant er produceret på økologisk mælk fra vores lokale landmænd.

Den har, synes vi, den helt perfekte konsistens. Den begår sig fornuftigt på knækbrød, rugbrød, i forretter, salater, i tærter - og også er yderst velegnet til desserter.

Hytteosten har en aromatisk og frisk smag, sammenlignet med andre hytteoste. Du bliver nødt til at prøve den! 

Lad dig inspirere af vores mange lækre opskrifter med hytteost herunder

Hjertevafler

Hjertevafler med hytteost

Sunde proteinholdige hjertevafler. Hytteost er alsidig og proteinrig. I denne opskrift får du sunde morgenmadsvafler eller et let mellemmåltid.

Chia hytteost

Chiagrød med hytteost

En proteinrig og yderst velsmagende chiagrød. Lækker morgenmad, som du kan variere med din yndlingstopping med bær og frugt i sæson.

Sommersalar

Sommersalat med hytteost

Frisk og lækker sommersalat, der er superlet at lave. Nyd den til frokost eller som tilbehør til grillmaden. Kan let varieres med årstiders grøntsager. Perfekt som madpakke.

Hytteostvafler

Glutenfri vafler

Proteinrige, sprøde og supervelsmagende vafler. Perfekte til morgenmad, eftermiddagssnack eller dessert alt efter topping.

Hytteboller

Madpakkeboller

Små, lækre boller med hytteost. De er smækfyldt med protein, og er derfor perfekte som mellemmåltid on the go eller til en nem madpakke.
Æblecrumble

Æblecrumble med hytteosttopping

Nem og hurtig æblekage, hvor vi har tilføjet hytteost til flødeskummen, der giver en frisk smag og en lidt lettere skum, der passer godt til den søde crumble.  

Smørrebrød Duhkah og hytteost

Smørrebrød med Duhkah og hytteost

Rugbrød med hytteost er en let og sund frokost. I denne version giver de sprøde agurkeskiver og det hjemmelavede Dukkah-krydderi en spændende smag, der klæder hytteosten rigtig godt.

Cheesecake2

Cheesecake med brombær

Nem og lækker cheesecake lavet med MAMMEN hytteost, pyntet med friske brombær på toppen. Let og superlækker dessert eller til en hyggelig  eftermiddag.  

Svampet mandelkage

Svampet mandelkage

Lækker og svampet mandelkage, der kan anvendes til mange lejligheder. En hyggelig eftermiddag, som let dessert med friskpisket fløde eller vaniljeis og sæsonens friske bær eller frugt.

Citronmåne

Næsten klassisk citronmåne

Prøv vores friske og superlækre klassiske citronmåne med hytteost. Kagen er svampet og smager helt fantastisk, da syren fra citroner blandet med den søde glasur giver en perfekt balance.

RugbrødGravedlaksHytte

Rugbrød med gravadlaks og hytteost

Hjemmebagt softkernerugbrød toppet med økologisk hytteost, gravadlaks og avokado. Meget lettere bliver det næppe at lave den bedste og mest lækre frokost eller madpakke.