HYTTEOST

HYTTEOST

HYTTEOST

HYTTEOST

Dansk hytteost som emmer af gamle håndværkstraditioner

Forskellen på dansk hytteost og andre hytteoste er ikke kun konsistensen, men især den aromatiske og fyldige smag.

 

På Mammen Mejeriernes mikromejeri Søvind Mejeri ved Horsens går mejerist Finn Kristensen i disse dage rundt og luner sig over at det er lykkes at få produktionen af hytteost, startet op med succes.

 

Vi producerer hytteosten efter gamle håndværkstraditioner i åbne ostekar som det er gjort i årtier fortæller Finn Kristensen. – Hytteosten med de karakteristiske ”hyttekorn”, laves på skummetmælk og blandes med en særlig homoganiseret dressing som kornene suger og det sammen med udvalgte kulturer, giver det den særlige aromatiske og fyldige smag.”

– fortæller Finn Kristensen.

Den homoganiserede dressing bliver blandet omhyggeligt så hytteosten bliver dejlig cremet, der sammen med den fyldige smag gør at hytteosten med fordel kan bruges i forretter, salater, på rugbrød, i pastasauce og såmænd også er glimrende til desserter.

 

Dansk Hytteost sælges i 450 gram og 200 gram Økologiske bæger samt 3 kg til foodservice.